hepa

f

Hogyan NEM terjed a hepatitis C?

A vírusos hepatitis C áldozata, sajnos, bárki lehet - függetlenül nemtől, kortól, társadalmi státusztól, életmódtól. Megfertőződhet, például,

gondatlan és elégtelenűl tisztított orvosi eszközök miatt fogorvosnál vagy manikűrösnél. Korábban a vérátömlesztés is kockázati tényező volt. És bár sok forrás egyértelműen leírja a betegség terjedésének módját, a hepatitis C továbbra is tabu.

„Elfordulnak tőlem, mint egy leprástól”, „nem akarnak velem kezet fogni”, „elbocsátottak”, „elhagytak a barátaim”, „szellőztetnek utánam”, „félnek közel jönni”, „elkerülnek” - ez egy rövid lista azokból a kifejezésekből, amelyeket, sajnos, gyakran hallunk a pácienseinktől válaszul arra a kérdésre, hogy miért hallgatnak betegségükről.

Bár a hepatitis C egy fertőző betegség, de nem terjed kézfogással vagy öleléssel, mint ahogy köhögéssel vagy tüsszentéssel sem. HCVs beteggel együtt biztonságos tömegközlekedéssel utazni vagy moziba menni vagy a szomszédos asztalnál dolgozni. A betegség nem terjed tovább öleléssel és még csókkal sem (ha nincsenek vérző sebek).

Valamint manapság a vírusos hepatitis C-t biztonságos és elérhető gyógyszerekkel kezelik hatékonyan!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk és tiszteljük egymást.

Vissza a Blogra

© 2017-2018 Logical Management LP. All Rights Reserved. - Weboldal: Szemi

Please publish modules in offcanvas position.