hepa

f

Életmód HCV kezelés alatt

Életmód a hepatitis C kezelése alatt
A vírusos hepatitis C interferonos kezelése összetett volt, és gyakran nagy változásokat igényelt a beteg életében. Az interferonmentes hepatitis C kezelésére, ideértve a sofosbuvirt is, nemcsak rendkívül hatékony,

hanem ezzel eggyüt a kezelés menete meglepően könnyű.

A gyógyszereket a legtöbb esetben 24 óránként, ugyanabban az időben kell bevenni. Néhány gyártó reggeli időpontot javasol, de fontosabb a 24 órás intervallum betartása. Ha Önnek megfelelőbb egy esti óra, az nem befolyásolja a kezelés hatékonyságát. Bevenni a gyógyszert étkezés után ajánlatos. Válasszon ki egy időpontot, amikor rendszeresen étkezik és legyen ez a gyógyszer bevételének ideje.

Ha elfelejtette bevenni a gyógyszert időben, de ezt kevesebb, mint 18 órán belül észlelte, vegye be minnél hamarabb az aznapi adagot, majd a következő adagot a szokásos időben. Ha több mint 18 óra telt el, akkor csak vegye be a következő adagot a megfelelő időben. Valamennyi betegünknek javasoljuk, hogy a kezelés alatt álitson be mobiltelefonján egy emlékeztetést, amely segít minden adagot időben bevenni.

A sofosbuvir nem lép kölcsönhatásba az alkohollal, ezért elméletileg az alkohol használata nem tilos. Azonban az alkoholnak a májra gyakorolt negatív hatását figyelembe véve mégis azt ajánljuk, hogy a betegek alkoholt ne fogyasszanak vagy legalábbis korlátozzák. Ezáltal is megkönnyítve a máj müködését. Ugyanez vonatkozik a zsíros, pörkölt, füstölt ételekre - ezek sem befolyásolják a kezelés hatékonyságát, ám egészségesebb tartózkodni tőllük.

Arról, hogy mi a teendő ha a vírusos hepatitis C-n kivül más betegségben is szenved, egy másik bejegyzésünkben mondjuk el.

Vissza a Blogra

© 2017-2018 Logical Management LP. All Rights Reserved. - Weboldal: Szemi

Please publish modules in offcanvas position.